Kom als VIP de troepen van VR Racing by Qvick Motors aanmoedigen tijdens de 24 Hours of Zolder
August 4, 2020
VR Racing by Qvick Motors klaar voor de laatste rechte lijn in Assen en op Nürburgring
August 4, 2020
Show all

Trophée des Alpes: Belgen baas in de Alpen

Met zeven Belgen waarvan zes voltallige Belgische duo’s binnen de top acht hebben de dappere Belgen nog maar eens keer bewezen dat zij de met kop en schouders de beste zijn in regularity. Een zeer moeilijke rallydiscipline waarbij gebruik wordt gemaakt van wisselende gemiddelde snelheden in moeilijke omstandigheden. Bedoeling is om de 0 seconden zo dicht mogelijk te benaderen want één seconde te traag is een strafpunt terwijl een seconde te snel twee strafpunten zijn.

33 KP’s met verborgen controles vraagt veel van de historische wagens, piloten en vooral copiloten. Dit jaar was de Trophée des Alpes, een organisatie van Patrick Zaniroli, iets minder spannend dan vorig jaar toen Yves Deflandre, Etienne Baugneé en Dirk Van Rompuy tot de laatste bocht van de vierdaagse vochten voor de tweede plaats achter de winnende Escort van Jean George. Het trio werd toen gescheiden door twee strafseconden. Waanzin na 4 dagen en 33 KP’s door de bergen, bezaaid met haarspeltbochten.

De eerste Belgische leider na de proloog dit jaar was Dirk Van Rompuy die nadien wat terug zakte in het klassement door wat tegenslag met de apparatuur. De leider na de eerste wedstrijddag was het Franse duo Conreau/Brignom in de imposante Audi Quattro Sport S1. Een dag later namen vader en zoon Deflandre het commando over met de Ford Sierra Cosworth en ze behielden deze positie tot aan het einde van de vierdaagse rally. De Audi werd tweede voor de Lancia Fulvia van Venier/Lys. Twee Belgische teams op het grootste ereschavot dus.

Dirk Van Rompuy en Chris Goris konden met de Opel Ascona B nog terug vechten naar de zevende plaats, een derde plaats in Groep 5 en de zege in Klasse 2. Bekers in overvloed dus voor de Belgen met een algemene zege en winst in Klasse 3 voor Deflandre en een derde plaats algemeen en winst in Klasse 4 voor Venier/Lys. Ook Sévrin, Baugnée, Van Rompuy, Lamotte en Duquenne gingen met bekers huiswaarts, terwijl Stéphane Heymans samen met de Française Edith Ragot met de damesbeker gingen lopen.  

Foto’s VR Racing & Zanirolli.