VR Racing by Qvick Motors legt plannen op tafel
August 4, 2020
Tourenwagen Classics: Erik Qvick 4de algemeen en op pole in DTM-klasse
August 10, 2020
Show all

Tourenwagen Classics: Van Rompuy, Qvick & Alders op de Nürburgring tegen superzware concurrentie

Na de Salzburgring is de Tourenwagen Classics aan zijn tweede race toe op de Nürburgring. Er wacht onze landgenoten Dirk Van Rompuy, Erik Qvick en Evertjan Alders geen makkelijke opdracht in het super professionele startveld van maar liefst 53 historische wagens.

53 wagens en enkele grote namen zoals Grohs, Oberndorfer, Schmickler, Nissen, Strycek, Mücke, enz. zullen komend weekend op de Nürburgring de handschoen opnemen in een waanzinnig sterk deelnemersveld. Gaande van ex DTM wagens over WTCC, STW, BTCC, Groep A tot de monsterlijke DRM wagens. Daartussen zien we op de inschrijvingslijst de BMW’s van VR Racing met Dirk Van Rompuy en Erik Qvick en de Atrex Automotive bolide van Evertjan Alders.

Erik Qvick: “De E30 M3 is afgelopen winter geëvolueerd en na zeer goede trainingen op Circuit Zolder willen we de wagen ook eens aan de tand voelen op de Nürburgring waar de Belcar Historic Cup ook jaarlijks een manche kent. Dirk en ikzelf zullen de wagen delen en de bedoeling is uiteraard om ervaring op te doen. Maar uiteraard gaan we in de eerste plaats ook racen en ons meten met de zware concurrentie. We gaan onze chrono’s van vorig seizoen trachten aan te scherpen en hopen uiteraard op een podiumplaats in onze klasse. Al zal dit geen makkelijke opdracht worden, want zowat iedere wagen heeft een geschiedenis binnen een professionele competitie”.

Samen met Alders komen Dirk en Erik met de E30 M3 terecht in de Klasse 2 en mogen het opnemen tegen ondermeer Harald Grohs die een ex Volgelsang DTM exemplaar bemant. Ook de ex DTM Audi A4 van Timo Scheider uit 2006 en de ex Priaulx WTCC BMW E90 zijn van de partij. En indien de huidige kalender overeind blijft komt dit kampioenschap in het najaar ook richting Circuit Zolder.

Foto’s: Tourenwagen Classics – Niels Vaeck