Tourenwagen Classics: Erik Qvick 4de algemeen en op pole in DTM-klasse
August 10, 2020
Belcar Historic Cup: Dirk Van Rompuy wint voor Marc Duez
October 5, 2020
Show all

Schitterende tweede plaats en klassewinst voor Erik Qvick en VR Racing op de Nürburgring

Tijdens de eerste race op de Nürburgring binnen de zeer competitieve Tourenwagen Classics scoorden de Belgen meer dan behoorlijk met een tweede plaats algemeen en winst in de klasse voor Erik Qvick en een vierde plaats in de klasse voor Evertjan Alders. Dat alles bovendien in een peloton van liefst 37 wagens.

Voor de eerste race van het weekend parkeerde Erik Qvick de BMW E30 M3 van VR Racing op de eerste startrij, met een tweede chrono na de Opel Vectra STW van Gerhard Füller. Tijdens het startgewoel liet de tovenaar uit Oostende zich een beetje wegdrummen door onder meer de Deen Gregersen (BMW E30 M3 DTM) en de supersnelle Opel Ascona DRM van Michaël Sardurski. Qvick kon de Opel na een mooi duel naar de vierde plaats verwijzen, terwijl Gregersen zijn BMW aan de kant moest zetten. Hierdoor kwam de Oostendse tuner op de tweede plaats, maar ondertussen was de Opel Vectra STW vertrokken en deze was merkelijk sneller dan de rest van het peloton.

Voor de derde plaats was het een mooie strijd die uiteindelijk in het voordeel uitdraaide van Harald Grohs (BMW E30 M3 DTM), die het haalde van de BMW M3 van de Nederlander Sajo Griffhorn en de Porsche 934 van Stefan Oberdörster. Eén seconde later bolde de BMW van Evertjan Alders als zesde over de meet en vierde in de klasse. Hij bleef de  BMW M3 Groep A van Kris Nissen voor.

Op zondag is er een race over 40 minuten met een verplichte pitstop en dan zien we ook de razendsnelle DRM- en recente DTM-wagens aan het werk. Ook Dirk Van Rompuy komt aan de aftrap, naast Erik Qvick op de BMW van VR Racing.

Foto’s: Marnik Mouchaers & Bravo Racing