Belcar Historic Cup: Dirk Van Rompuy wint voor Marc Duez
October 5, 2020
12H Zolder: Boonen en Vanbellingen in Marc Car 2 Mustang van VR Racing by Qvick Motors
October 25, 2020
Show all

NASCAR Zolder: Erik Qvick met tweede zege op rij voor VR Racing

Nadat Dirk Van Rompuy deze morgen de BMW M3 E30 in natte omstandigheden reeds naar het hoogste ereschavot loodste, was het deze namiddag de beurt aan ploegmaat Erik Qvick om dit nog eens over te doen. De tovenaar uit Oostende reed iedereen uit de wielen nadat Marc Duez reeds in de eerste ronde de Volvo 240 turbo Groep A aan de kant moest zetten. Na de pole van gisteren reden vandaag zowel Dirk Van Rompuy als Erik Qvick respectievelijk de snelste wedstrijdronde.

Na de zege van Van Rompuy mocht Qvick vertrekken vanop de pole. In de eerste linkse kon Marc Duez, vertrokken op de eerste startrij, binnendoor naar de leiding. Maar een bocht verder kon Qvick de knappe Volvo opnieuw naar de tweede plaats verwijzen. Even later hulde de Volvo zich in een dikke witte wolk, wat doet vermoeden dat de turbo er de brui aan gaf. Toch een geslaagde prestatie van Duez en de Volvo, die afgelopen weekend een grote meerwaarde waren binnen de Belcar Historic Cup.

Evertjan Alders, die deze voormiddag met zijn BMW een foute bandenkeuze maakte in de regen, pakte de tweede plaats over en vocht een stevig robbertje uit met de M3 van Guy Fastres. Deze laatste moest even na half koers echter naar de kant. Alders definitief op de tweede plaats, maar hij kon geen vuist maken tegen het M3 exemplaar van VR Racing.

Geen Luc Moortgat of Erik Bruynoghe op de startgrid van de tweede race. Beiden vielen deze morgen uit met elektronische problemen. Voor de derde plaats werd het een spannende bedoening en was het bakkeleien tot aan de meet tussen ondermeer Geelen (Porsche) en Baetens, Cooreman, Tim Kuijl, Van Nieuwenborg, Thaens en Van Doorslaer op een zakdoek van elkaar. We zagen een schitterende strijd die uiteindelijk werd beslecht in het voordeel van Nick Geelen in een Porsche Boxster die was ingeschreven in de gastklasse en dus geen punten scoort. Ben Thaens stak nog een tandje bij en kwam van ver terug naar de derde plaats met in zijn zog Cooreman (Honda), Baeten (BMW), Vanieuwenborgh (BMW) en Van Doorslaer die met zijn BMW net platform 4 (nineties) wist te winnen voor regerend kampioen Tim Kuijl.

Ook in platform 2 of de Historics zagen we mooie duels. Wim Kuijl kwam met zijn Ford Capri 2600 RS het snelst uit de startblokken voor de Mazda RX3 van Gust Van Haelst, de Fords Escort van John Rasse en Michel Kowaleski en de tweede Capri van de familie Kuijl, het exemplaar van Dieter. De heren speelden verschillende malen haasje over en Van Haelst leek het te halen. Maar Wim Kuijl kon in extremis de wedstrijd nog winnen voor Gust Van Haelst, Dieter Kuijl en John Rasse.