NASCAR Zolder: Erik Qvick met tweede zege op rij voor VR Racing
October 5, 2020
Testdag Marc 2 Mustang V8 Circuit Zolder 29-10-2020
November 3, 2020
Show all

12H Zolder: Boonen en Vanbellingen in Marc Car 2 Mustang van VR Racing by Qvick Motors

Tom Boonen en Steve Vanbellingen, beiden werkloos in de Belcar na het forfait van Deldiche Racing, zullen samen met Dirk & Tom Van Rompuy en Erik Qvick de Mustang V8 Marc Car 2 bemannen tijdens de komende 12H Zolder. Ook de 1000 km van Palanga 2021 zit mee in het pakket dat VR Racing met beide piloten wil afwerken.

In eerste instantie was VR Racing by Qvick Motors niet van plan om de 24 Hours of Zolder te betwisten. De heersende gezondheidscrisis deed het team rond Dirk & Tom Van Rompuy en Erik Qvick namelijk besluiten om geen volledig seizoen Belcar Endurance Championship te betwisten met de Mustang V8 Marc Car 2.

Vorig jaar deed de Mustang V8 Marc Car 2 het uitstekend in het Belcar Endurance Championship met twee podium plaatsen algemeen en een zege, vier tweede plaatsen en twee derde plaatsen in de klasse Belcar 3. Erik Qvick, Tom Van Rompuy en John Rasse werden bij de eindafrekening vijfde algemeen en vice kampioen in de klasse tussen onder meer 3 Lamborghini’s Huracan Super Trofeo.

Dirk Van Rompuy hield de optie open om met de BMW E30 M3 youngtimer de Zolderse etmaalrace te rijden, maar toen bekend werd dat er na een kalenderverschuiving datzelfde weekend ook vier manches zouden worden verreden voor de Belcar Historic Cup, werden ook deze plannen opgeborgen. Temeer omdat Dirk Van Rompuy en Erik Qvick momenteel aan de leiding staan in de Belcar Historic Cup na een dubbele zege. De titel wenkt voor het duo.

Eerder deze maand maakte Circuit Zolder bekend dat de 24 Hours of Zolder in een andere plooi wordt gelegd en eenmalig wordt omgetoverd naar de 12 Hours of Zolder. Opeens belandde de piste met de Mustang V8 Marc Car 2 opnieuw op tafel. Uiteindelijk bereikte het trio Dirk & Tom Van Rompuy en Erik Qvick een overeenkomst met Tom Boonen en Steve Vanbellingen om deze 12 Hours samen te rijden, gekoppeld aan de 1000 km van Palanga in juli 2021.

Dirk Van Rompuy: “Het wordt één lange testsessie voor latere lange afstandsraces, maar dat wil niet zeggen dat we niet mikken op een zo hoog mogelijke score. We zijn er klaar. Steve is voor ons zeker geen onbekende, want in het verleden reden we reeds enkele keren samen. Van Tom Boonen is geweten dat hij zich geweldig snel kan aanpassen en dus hebben we een groot vertrouwen in het rijderskwintet.” Voorafgaande aan de 12 Hours of Zolder werd op Circuit Zolder al een testsessie afgewerkt.

Bovendien rijden Dirk Van Rompuy en Erik Qvick datzelfde weekend ook de resterende races binnen de Belcar Historic Cup waarin ze hun leiderspositie zullen verdedigen.