Testdag Marc 2 Mustang V8 Circuit Zolder 29-10-2020
November 3, 2020
Testdag BMW M2CS Circuit Zolder
March 12, 2021
Show all

VR Racing by Qvick Motors nog op zoek naar piloten voor endurance

VR Racing by Qvick Motors heeft opnieuw grootse plannen voor het komende seizoen. Zo zijn er internationale uitstappen in Historic rally met Opel en Porsche, terwijl de hoofdschotel opnieuw wordt geserveerd op circuit met de Marc Car 2 Mustang V8, de BMW E30 M3 en last but not least de nagelnieuwe BMW M2 CS Racing.

Plannen noodzakelijk gewijzigd door pandemie

De ambitieuze plannen voor 2020 waarbij ondermeer wedstrijden waren voorzien met de Marc Car 2 Mustang V8 tijdens de 1000km van Palanga en de 12H Zolder en met versterking uit de hoek van Tom Boonen en Steve Vanbellingen, zijn door de huidige gezondheidspandemie in het water gevallen. Ook de Belcar Historic Cup, waarin de twee verreden races tijdens het enig overgebleven weekend werden gewonnen door het VR Racing-duo Dirk Van Rompuy & Erik Qvick in de BMW E30 M3 kende geen vervolg. Ook de voorziene internationale en nationale rally’s waarin Dirk Van Rompuy / Jean-Marie Lurquin en Tom Van Rompuy / Eddy Smeets aan de start zouden komen werden om dezelfde reden opgeschort.

2021 wordt opnieuw ambitieus jaar

De nieuwe plannen die nu op tafel liggen is wat VR Racing by Qvick Motors vandaag reeds kan meegeven betreffende het programma van de Marc Car 2 Mustang V8 dat zal worden gekoppeld aan dat van de nagelnieuwe 450 pk sterke BMW M2 CS Racing.

Marc Car 2 Mustang V8 en BMW M2 CS Racing

Dirk Van Rompuy geeft tekst en uitleg: “De Creventic 12 Hours of Spa en de 1000 km of Palanga staan ondermeer op het programma van de Marc Car voor Tom Van Rompuy, Tom Boonen en Steve Vanbellingen. We zijn van plan om ook de nieuwe BMW M2 CS Racing in te schrijven voor deze races. In het kader van deze wedstrijden is het vandaag nog zoeken naar geïnteresseerde piloten die de BMW willen bemannen. Wat de 24 Hours of Zolder betreft zullen we met de BMW M2 CS Racing zeker paraat tekenen. Ook de Marc Car is een optie, maar gezien Tom Boonen en Steve Vanbellingen voor deze wedstrijd reeds een overeenkomst hebben met Deldiche Racing  zijn we hiervoor ook nog op zoek naar geïnteresseerde piloten. Ook de Race Promotion Night is een optie voor de BMW M2 Racing CS”.

In 2019 werd de Marc Car nog tweede in de eindafrekening van de klasse Belcar 3 tussen drie Lamborghini’s Huracan Super Trofeo. De Australische krachtpatser won eenmaal de Klasse en stond tweemaal op het algemeen podium. De machtige V8 is dus een toonbeeld van betrouwbaarheid in races over lange afstanden.

“Ondanks het feit dat we met VR Racing zeer professioneel samenwerken met Qvick Motors, blijven we een team waarin een familiale sfeer heerst en fun op de eerste plaats komt,” gaat Dirk Van Rompuy verder. “We hebben onze eigen foodtruck die zorgt voor gezonde en evenwichtige voeding, er wordt aandacht besteed aan de opvang van de piloten door een kinesist, enz. En vooral onze ervaren teammanager Youry Schollen doet uitstekend werk.

Voor méér info om ons team te vervoegen als piloot gelieve te bellen naar Youry Schollen; tel: 0486/895487

Foto’s: Arne Simons / Tourenwagen Classics / Ronald Janssens / Niels Vaeck