Testdag BMW M2CS Circuit Zolder
March 12, 2021
BMW 320i E21 Turbo Groep 5: Uniek project van Qvick Motors
September 6, 2021
Show all

Family affair bij VR Racing by Qvick Motors richting 24 Uur van Zolder

Net als bij vele andere teams is ook bij VR Racing by Qvick Motors nog niets zeker inzake een definitieve kalender. Wel zeker is dat het team rond de families Van Rompuy en Qvick aan de aftrap staat tijdens het komende New Race Festival op Circuit Zolder, voor deelnames aan de Belcar Historic Cup en de BMW M2 CS Racing Cup Benelux.

“We hebben onze plannen al enkele malen moeten bijstellen gezien de omstandigheden”, steekt Dirk Van Rompuy van wal. “We willen veel rijden met verschillende wagens, maar moeten steeds onze kalender wijzigen door de nog altijd heersende pandemie. Onze voorbereiding inzake het wagenpark is in ieder geval klaar en van zodra we groen licht krijgen voor bepaalde wedstrijden kunnen we bijgevolg snel beslissen en opschakelen. Ook de fysiek staat op peil. De honger naar het racen is dus groot”.

Opnieuw titelambities in Belcar Historic Cup met BMW M3 E30

Vorig seizoen werden amper twee wedstrijden verreden voor de Belcar Historic Cup. Dirk Van Rompuy en Erik Qvick wonnen beide races algemeen met de BMW E30 M3 en waren dus de eerste en ook de laatste leiders. Door te weinig races was er echter geen officiële Belgische kampioen, waardoor we Dirk en Erik mogen omschrijven als de morele kampioenen van het uitzonderlijke jaar 2020.

Dirk Van Rompuy: “We doen uiteraard verder met de BMW M3 E30 en ik zal de wagen opnieuw delen met Erik Qvick. Ditmaal hopelijk voor een gans seizoen en uiteraard hopen we dat we de positieve lijn van vorig seizoen kunnen doortrekken. Al beseffen we dat dit niet makkelijk zal zijn. De concurrentie heeft niet stil gezeten en zal moordend worden. Volgens mij is het, het sterkste startveld ooit in de geschiedenis van organisator BRAVO”.

BMW M2 CS Racing Cup Benelux met de 24 Uur van Zolder als belangrijkste race en uitzonderlijke bezetting.

Tijdens het openingsweekend op Circuit Zolder van het nieuwe seizoen zal de nagelnieuwe BMW M2 CS worden getemd door Dirk en Tom Van Rompuy. Of de rest van het seizoen ook zal worden verreden is nog een open vraag. Wel zal VR Racing by Qvick Motors met de BMW M2 CS zeker de 24 Uur van Zolder aankaarten en dit met twee vaders en hun respectievelijke zonen. Dirk en Tom Van Rompuy delen de wagen met Erik en Kenzi Qvick. ‘Family affair’ dus bij VR Racing by Qvick Motors. Er zijn wel meerdere familieleden die ooit een wagen deelden, maar deze combinatie is uniek.

1006 km van Palanga met Ford Mustang Marc Car2 V8 en BMW M2. Nog op zoek naar één piloot.

Het is een traditie geworden dat VR Racing by Qvick Motors een jaarlijkse uitstap doet richting Litouwen voor de 1006 km van Palanga. Daar zal de Marc Car2 Ford Mustang V8 zijn wederoptreden doen met Tom Boonen, Tom Van Rompuy en Steve Vanbellingen aan het roer. Ook de BMW M2 CS Racing doet de verplaatsing mee voor ondermeer Dirk Van Rompuy en Erik Qvick. Voor de BMW is het team nog op zoek naar één piloot om een trio te vormen met Dirk Van Rompuy en Erik Qvick. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Erik Qvick via 0032 495 33 26 55.

Dirk Van Rompuy: “Tom Van Rompuy, Tom Boonen en Steve Vanbellingen waren ook van plan om met de Marc Car2 Mustang de 12 Uur van Spa te rijden in het kader van de 24H Series, maar deze wedstrijd is geannuleerd. Palanga wordt dus de eerste en voorlopig enige race voor de Mustang.”

“Wat ons programma in rally betreft is het ook nog een beetje koffiedik kijken. Bij toeval heb ik mijn oude Porsche 914/6 terug gevonden en deze terug ingekocht. Jean-Marie Dehaye heeft dit juweeltje opnieuw op punt gesteld en ik ga half mei samen met co Eddy Smeets de ‘regularity Göhltal Classic’ rijden in de Oostkantons. Verder hoop ik nog met Eddy en de Porsche aan de start te staan van de Omloop van Vlaanderen en Trophée des Alpes. Ook wedstrijden van het Frans kampioenschap op onverhard hopen we indien mogelijk aan onze kalender toe te voegen. Ditmaal samen met Jean-Marie Lurquin ter voorbereiding richting de Rally van Marocco”, besluit Van Rompuy.

Veel plannen dus voor VR Racing by Qvick Motors dat uiteraard hoopt dat de heersende pandemie vlug opgelost raakt en er dus meer versoepelingen komen op korte termijn.    

Foto’s: Tourenwagen Classic / Niels Vaeck / Ronald Janssens / BRAVO Racing